Impro-teater

IMPRO-TEATER - nuets teater

 

I improvisationsteater opstår alle scener og dialoger i øjeblikket og sammenspillet spillere imellem og med publikum er af afgørende betydning.

 

Den kreative proces fordrer villighed til at forandre og lade sig forandre.

 

Træningen i improvisationsteater er derfor først og fremmest sjov samtidig med at den giver en masse teknikker som kan bruges i formidling, historiefortælling, kommunikation mellem mennesker og i andre kreative processer, fx som skrivning.

 

Improvisationstræning kan bruges i mange sammenhænge, f.eks til at træne formidling, facilitering, lederudvikling og parathed i omstillingsprocesser. 

 

Dette har jeg flere års egen træning og undervisningserfaring i.

Jeg var i mange år en del af Helikons Dramahold, hvor man bl.a. arbejder med improvisationsteater og mere klassiske former for skuespilteknik.

 

Jeg har modtaget undervisning af bl.a. skuespillerne Troells Toya, Helle Kristensen og Laura Kamis Wrang. 

 

Udover at være aktiv selv, har jeg undervist i drama og improvisation hos Helikon og på Københavns Universitet, hvor udgangspunktet har været at omsætte teknikkerne i formidlingsarbejde.

Impro-teater er nærvær og at tro på det!

 

Improvisationsteater er en teknik, hvor skuespillerne har nogle rammer og en idé om, hvor de skal hen, men de skal selv finde vejen.

 

Det stiller krav til opmærksomheden på de øvrige skuespillere. I Improvisationsteater er det derfor nødvendigt at arbejde med tillid, åbenhed, kropssprog, karaktérdannelse og spontanitet i udtryk.

 

Derfor træner man at være 100 % tilstede og at turde sige ”Ja”, til det første, der kommer. Både andres idéer - og, nogle gange endnu mere grænseoverskridende - ens egne.

 

HELIKONS DRAMAHOLD

Resten af denne side er venligst udlånt af Lulu Jacobsen til Helikons Dramahold.


Skuespiller Laura Kamis Wrang er underviser på holdet, som jævnligt modtager nye medlemmer.


Hvis du er interesseret i drama og improteater og bor i Nordsjælland / København - så tag et kig på siden.

Helikons Dramahold


Underviser: Laura Kamis Wrang


Niveau: Begyndere, øvede og viderekomne


Dag & Tid: Tirsdage kl. 19.00 - 21.30. Du kan sagtens deltage på holdet efter vi er startet.


Antal uger: ca. 15


Sted: Toftevangskolen, Birkerød, tæt på Birkerød Station


Pris: ca. 1200,-kr.


Tilmelding:


Tilmeld dig på www.helikon-mta.dk under ”Akademi/undervisning”. Du kan godt melde dig til selvom holdet er begyndt.Helikon kan kontaktes via mail: helikon@helikon-mta.dk


Du kan kontakte formanden Erling Dybkær på tlf. 4581 1224, der står for at oprette vores hold. Hvis du overvejer at deltage så ring eller skriv til Erling/Helikon.


Denne side er relevant for dig der har søgt på: Birkerød, Holte, Farum, Nordsjælland, København, Lyngby, drama, teatersport, teater, skuespiller, amatørteater, improteater, performance, improvisation, historiefortælling, optræden, undervisning, aftenskole.


OBS: Dette er ikke den officielle side for Helikons dramahold, men en side oprettet af Lulu Jacobsen for at du og andre kan blive inspireret. Jeg henviser til Helikons hjemmeside - eller underviseren - for mere præcise oplysninger.

DRAMA OG IMPROVISATIONSTEKNIK


”Ta' livet på dig, og lev det”


Gennem fysiske, til tider meget komiske øvelser, rykker vi de psykiske grænser der hæmmer indlevelsen og dermed muligheden for at lege frit med skuespillet. Gennem enkle øvelser arbejder vi med koncentration, nærvær og ærlighed, rollens mål og virkemidler, kropssprog og tekstanalyse.


Derudover arbejder vi en del med improvisation / teatersport.