Litteratur og illustration

BØGER

OG DET, DER LIGNER

Jeg er vild med bøger. Både at læse dem og skrive dem. Uanset om det er fantasi eller fakta. Her kan du læse lidt om mit arbejde med tekster.


Jeg har gennem årene skrevet og skriver jævnligt fagartikler og bøger om haver, byrum, planter, landskabsarkitektur og klimatilpasning.


Pt arbejder jeg på et romanmanuskript. Se uddrag her (click).


Min tilgang til skønlittær skrivning er inspireret af mit arbejde med improvisationsteater og method acting. Tilgangen fra improvisations-teater og at give sig sig en udfordring i at gribe nu´et og sige ´ja´, er en inspirerende metode, der åbner vinduer til nye verdener.


KRONIK: SEX, LØGNE OG BØRNE-T.V.


SEX, LØGNE OG BØRNE-T.V. er en skønlitterær kronik, skrevet som autofiktion og offentliggjort i Politiken august 2014.. Læs den her.

GYLDENDALS HAVEBOGGyldendals Havebog på knap 500 sider, skrev jeg sammen med Rie Post, Jens Teisen og John Norrie for Gyldendal Redaktør var Lil Vad-Schou.


Bogen udkom første gang i 2007 under navnet Den danske Havebog og er siden da udkommet i tre oplag - og er idag een af de mest populære havebøger i Danmark.


Læs mere om bogen her.

BOGILLUSTRATIONER


Udover at skrive bøger, har jeg illustreret bøger, artikler, blade, brochurer, hæfter, plakater og meget andet. Ovenfor er et lille udpluk.

ESSAY: MIN KROP TOG HÆVN


Politiken udskrev i sommeren 2021 en essay-konkurrence, hvor mit bidrag blev udvalgt.

Jeg skrev om stress. Den akut opståede og den, der kan forfølge een som en sort skygge fra barndommen og pludselig slå til... Læs essayet her.

BAG FREMMEDE HORIENSONTERLæs den 12-årigs pige usædvanlige beretning om at flytte til Grækenland og starte i græsk skole - uden at kunne et ord græsk. Teksten er en stil, som jeg skrev efter hjemkomst til Danmark som 14-årig.

 

Se linket her.

Mens vi venter 1
Mens vi venter 2
Mens vi venter 3
Mens vi venter 4
Mens vi venter 5.rev
Mens vi venter 6.rev2
Mens vi venter 7
Mens vi venter 8
Mens vi venter 9
Mens vi venter 10
Mens vi venter 11
Mens vi venter 12
Mens vi venter_special

MENS VI VENTER


Den tegnede stribe blev til under den første lock down i 2020. Hovedpersonen Malene-i-Verden, som oplever alting gå i stå under Corona-epidemien, kunne følges på både Instagram og Facebook.


Frederiksborg Amts Avis valgte at bringe en del af striben.